Ca în fiecare an, Ambasada Frantei va sprijini mai mulți studenți români prin intermediul burselor guvernului francez. Candidații vor fi selectați în funcție de excelența rezultatelor academice, de coerența proiectului lor și de motivarea acestora.

În luna decembrie, Institutul francez din România lansează un apel la candidaturi pentru programele de Master 2, Doctorat în co-tutelă și pentru programul Copernic. Candidații vor putea să-și constituie dosarul și să aplice pentru o bursă a guvernului până pe 1 martie 2013.

Programul « Master 2 » le permite studenţilor la masterat să beneficieze de o bursă de 10 luni pentru a efectua anul 2 de Master în Franţa. Programul « Doctorat în co-tutelă » acoperă 12 luni de mobilitate repartizate pe durata a 2 sau 3 ani universitari consecutivi, având ca scop realizarea unei teze sub dubla direcţie a unui profesor universitar român şi a unui profesor universitar francez. Pentru aceste două programe, formarea academică este aleasă de către candidat care este responsabil cu efectuarea demersurilor pentru înscrierea în instituţia ce îl va găzdui.
Programul post-Master COPERNIC se adresează absolvenţilor ingineri, economişti sau jurişti ce beneficiază de preferinţă de o experienţă profesională de câţiva ani şi care doresc să-şi completeze parcursul şi să obţină competenţe specifice în domeniul managementului pentru a-şi dezvolta cariera. Formarea se compune dintr-un semestru de studii în instituţii prestigioase de învăţământ din Franţa (Institut d'Etudes Politiques de Paris, Ecole des Mines de Paris-ParisTech, Collège des Ingénieurs), şi este urmată de un semestru de stagiu în cadrul uneia dintre întreprinderile partenere.

O nouă ofertă de burse cofinanţate şi numeroase parteneriate cu universităţile române ce propun formări de dublă diplomă cu instituţii de învăţământ superior din Franţa vor completa acest dispozitiv pentru a favoriza mobilitatea câtorva zeci de studenţi români.
Mai multe informatii pe: http://www.institutfrancais-roumanie.com/institutfrancais-roumanie.com/cms/articleview/id/3029/language/ro

Formulaire_candidature_2013_Master2.pdf

Formulaire_candidature_Doctoratcotutelle.pdf