NEWSLETTER UEFISCDI
| 1 martie 2021 |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#FemeiÎnCercetare, să aveţi o primăvară frumoasă!

 

image

 

#FemeiInCercetare. UEFISCDI dedică prima săptămână din martie femeilor din cercetare ce îmbină armonios curiozitatea, studiul, observația, comparația, experimentul pentru a descrie, explica, înțelege, elucida procese, fenomene, comportamente. Vă invităm să descoperim cum pasiunea, viziunea și perseverența feminină din CDI produc schimbare în societate.

 

 

 

ALTE NOUTĂŢI

 

 

 

 

icon-check

UEFISCDI şi Innovation Labs au lansat apelul pentru înscrierea într-un program de pre-accelerare de business a proiectelor de cercetare

 

image

 

Echipele care au proiecte de cercetare cu rezultate TRL3-TRL4 pot participa în pilonul de spin-off și pot beneficia de cunoștințele oferite de mentorii Innovation Labs, printr-o serie de workshop-uri care vor pune accentul pe definirea unui produs în convergență cu nevoile utilizatorului. Înscrierea la cele 5 Hackathoane din 2021 se poate face până pe: 

  • 4 Martie pentru Hackatoanele din 6-7 Martie din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara;
  • 11 Martie,Hackatoanele din 13-14 Martie din Sibiu și București

 

 

 

 

 

 

icon-check

Recomandări în urma dezbaterii: „Etica și deontologia universitară în România: realități și perspective”

 

image

 

UEFISCDI, în parteneriat cu Ministerul Educației și Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU), a organizat joi, 25 februarie, dezbaterea „Etica și deontologia universitară în România: realități și perspective”, organizată în cadrul proiectului „Calitate în învățământul superior: internaționalizare și baze de date pentru dezvoltarea învățământului românesc” (POCU-INTL).

Despre recomandările şi paşii următori puteţi citi în articolul de mai jos.

 

 

 

 

 

 

icon-check

Provocările tranziţiei către Open Science, dezbătute în webinarul Suportul OpenAIRE în tranziția către știința deschisă și dezvoltarea EOSC

 

image

 

În cadrul webinarului organizat de UEFISCDI pe 26 februarie au fost prezentate informaţii de actualitate privind provocările tranziției către știința deschisă (open science), infrastructura OpenAIRE şi situația articolelor cu autori din România indexate ISI În 2020.

 

 

 

 

 

 

icon-check

Aniversăm un an de Policy Accelerator Hub

 

image

 

În urmă cu un an, UEFISCDI, în parteneriat cu SNSPA şi CCIR, a dat startul unui proiect care a reprezentat o noutate pentru România – un accelerator de politici publice.

Despre ediţia din acest an şi calendarul pe 2021 vă invităm să aflaţi din articolul de mai jos.

 

 

 

 

 

Ultimele zile de depunere!

 

 

 

icon-check

CORE Organic Cofund

 

 

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte:
8 martie 2021.

 

 

 

 

 

 

icon-check

PerMed-2021

 

 

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte:
4 martie 2021.

 

 

 

 

 

 

icon-check

NEURON Cofund 2

 

 

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte:
9 martie 2021.

 

 

 

 

 

 

Invitaţie la sondaj!

 

 

UEFISCDI sprijină demersul de cercetare doctorală al Universității din București pentru identificarea factorilor care influențează interesul oamenilor de știință români pentru comunicarea științei cu publicul larg. În acest context, vă invităm să completați următorul chestionar https://forms.gle/XsTf8fLh1LGhuzdW8 până la data de 12 martie 2021. Completarea chestionarului este anonimă și durează între 10 și 15 minute.

 

Rezultatele cercetării vor fi publicate pe același canal. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați alexandra.anghelescu@drd.unibuc.ro.

 

 

 

image

 

 

 

 

set3-icon2_circle-facebook

set3-icon2_circle-twitter

set3-icon2_circle-youtube

set3-icon2_circle-linkedin