Coursera este o platforma internationala de cursuri profesionale online. În contextul COVID-19 Coursera oferă accesul gratuit la 4262 de cursuri, iar UPB a fost acceptat ca partener pentru aceasta perioada [2]. Accesul se poate face prin adresa web destinata UPB folosind email-ul oficial [1].

 

În mod normal, cursurile de pe platforma coursera sunt accesibile sub modelul freemium, se pot accesa cursurile, iar pentru teme, laboratoare, și pentru a primi certificatul de finalizare al unui curs se percepe o taxa. În contextul COVID-19 accesul gratuit înseamnă functionalitatile gratuite plus cele cu plata, inclusiv certificatul de finalizare curs. 

 

Pentru acces, studenții trebuie sa se înscrie la cursuri pana la data de 31 Iulie (numărul de cursuri la care se înscrie un student nu este limitat), și trebuie sa finalizeze cursurile pana la data de 30 Septembrie 2020 ca sa beneficieze gratuit de facilitatile care in mod normal sunt cu plata.

 

La finalul perioadei studentii care au finalizat cursurile vor primi certificate, iar UPB va primi de la Coursera o lista a studentilor care au finalizat cursuri, impreuna cu rezultatele obtinute.

 

Una dintre oportunitatile interesante penntru studentii din UPB sunt cursurile de "soft skills".

 

[1] https://www.coursera.org/programs/university-politehnica-of-bucharest-on-coursera-adwuz   

[2] https://blog.coursera.org/coursera-together-free-online-learning-during-covid-19/