De 12 ani de zile, Electrolux desfasoara competitia Design Lab adresata studentilor la design din intreaga lume. Prin aceasta competitie, Electrolux incurajeaza studentii sa concureze pentru un stagiu de practica platit, de sase luni, si pentru un premiu de 5.000 de euro, prin propunerea unor proiecte inovatoare de design pentru locuintele viitorului.

Competitia din 2014: “Locuinte sanatoase”, ridica intrebarea: cum putem sa ne bucuram in viitor de un mediu sanatos, cum sa traim intr-o atmosfera placuta si cum sa avem grija de noi insine si de cei din jurul nostru intr-un mod care este creativ, sustenabil si fara efort?

In competitie sunt asteptate idei pentru produse, accesorii, consumabile si servicii din trei domenii de interes: Delectare culinara („Culinary enjoyment”), Ingrijirea tesaturilor („Fabric care”) si Purificarea aerului („Air Purification”). Inscrierea in concurs este simpla: participantii trebuie sa trimita o descriere a proiectului, o schita care sa ilustreze ideea, precum si o prezentare a beneficiilor pentru consumatori. Concursul se deschide pentru inscrieri pe 1 martie, iar termenul-limita pentru depunere este 6 aprilie 2014. Mai multe detalii despre concurs si o descriere pe scurt pot fi gasite pe site-ul Design Lab.

 
Premii si oportunitati

Electrolux Design Lab ofera tinerilor designeri talentati o platforma pentru a-si prezenta portofoliul de lucrari in intreaga lume. De-a lungul timpului, competitia a fost o rampa de lansare ce i-a condus pe multi dintre concurenti direct catre locuri de munca si oportunitati de afaceri in design. Jumatate dintre castigatorii din anii anteriori au continuat sa lucreze pentru Electrolux dupa perioada de stagiu. Premiul intai al concursului este un internship platit, de sase luni, la un centru de design global Electrolux si 5000 de euro. Vor fi acordate si premiul al doilea, in valoare de 3.000 de euro si premiul al treilea, in valoare de 2.000 de euro. Favoritul publicului, ales prin vot online, va fi premiat cu 1.000 de euro.

Studenti romani care s-au remarcat de-a lungul celor 11 editii ale competitiei

Ocuparea unui loc in finala sau semifinala competitiei nu aduce un prestigiu doar studentului, ci si universitatii, respectiv facultatii in care studiaza, aceasta fiind o buna oportunitate de recunoastere si faima a institutiei de invatamant la nivel mondial.


In 2012, in finala a fost si un roman, stabilit in Marea Britanie - http://www.electrolux.co.uk/Global-pages/Promotional-pages/Electrolux-Design-Lab/Interview-with-Electrolux-Design-Lab-2012-finalist-Julian-Caraulani-/

In 2010, 50 de proiecte din Romania au fost inscrise la editia Electrolux Design Lab, iar 3 studenti romani s-au numarat printre cei 20 de semifinalisti – un rezultat foarte bun, avand in vedere faptul ca acest concurs se desfasoara la nivel mondial.

La urmatoarele link-uri puteti gasi mai multe informatii despre competitie.
 

Design Lab web site: electroluxdesignlab.com

Electrolux Facebook page: facebook.com/ElectroluxAppliances

Twitter: twitter.com/Electrolux

Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: pinterest.com/electrolux

Instagram: Instagram.com/electrolux

 

Persoana de contact:

Stefana Prozan

Media Associate, Consumer Division

GolinHarris

17th Ceasornicului St., Bucharest, 014111, Romania
M. +40 758 116 588 T. +40 21 301 00 51

2013 Americas Agency of the Year, Holmes Report

2012 International Agency of the Year, PRWeek Awards
2012 International Consultancy of the Year, PRWeek

2012 Gold Medal Winner, PRWeek Global Agency Report