Universitatea din Toledo (Ohio, SUA) primeste, incepand cu anul universitar 2012-2013, candidati de la universitati tehnice din Romania, pentru studii de masterat (cu durata de 2 ani) si/sau doctorat (cu durata de 3-4 ani) in domenii echivalente celor de inginerie industriala si inginerie economica. Universitatea ofera un numar cumulat de 20 de locuri pentru viitorii studenti masteranzi/doctoranzi romani.

Fiecare student admis va primi o bursa lunara dupa cum urmeaza:

 • Masterat : aprox. 1500 USD/luna
 • Doctorat : aprox. 2000 USD/luna.

Conditiile de admitere sunt urmatoarele:

 • Test GRE* (Graduate Record Examination), cu un punctaj in sectiunea Quantitative ce cel putin:
  • 700 (stil vechi)
  • 150 (stil nou)
 • Test TOEFL**, cu punctaj de minim de:
  • 550 (forma veche)
  • 213 (formele CBT sau IBT)

sau

 • Test IELTS, cu un punctaj de minim 6,5


sau

 • Test Cambridge


Mai multe informatii sunt disponibile in anuntul trimis de universitate, pe site-ul departamentului care coordoneaza programele de studii mentionate in anunt, Mechanical, Industrial and Manufacturing Engineering (MIME) Department, la adresa http://www.eng.utoledo.edu/mime/ sau pot fi cerute coordonatorului pentru Romania la U. Toledo, Director al Precision & Micro-Machining Center, domnul Prof.univ.dr.ing. Ioan MARINESCU: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

*Testul GRE (Graduate Record Examination) reprezinta un test general care apreciaza abilitatile verbale, cantitative si analitice, obtinute pe parcursul unei perioade indelungate de timp si care nu fac parte dintr-un domeniu specific de studiu. Testul consta din trei sectiuni.

Scrierea analitica: 75 de minute (doua exercitii in scris) -Problema (45 minute) - sa se desfasoare punctul personal de vedere asupra unei probleme; Argument (30min) - sa se analizeze un argument. Sectiunea Scriere Analitica testeaza gindirea critica si abilitatile de a scrie intr-un mod analitic, capacitatea de a articula si de a argumenta idei complexe, de a analiza un argument si de a intretine o discutie concentrata si coerenta.

Sectiunea verbala : 30 de minute - sectiunea verbala testeaza capacitatea de a analiza si a evalua materiale scrise si de a sintetiza informatia obtinuta din acestea, de a analiza relatiile existente intre partile componente ale propozitiei si de a identifica relatiile dintre cuvinte si concepte.

Sectiunea Cantitativa: Sectiunea cantitativa evalueaza capacitatile matematice, de baza, capacitatea de a intelege conceptele matematice elementare, si abilitatea de a judeca cantitativ si de a rezolva probleme cu ipoteze cantitative.**Testul TOEFL (Test of English as a Foreign Language) este un test standardizat de limba engleza, care se administreaza fie pe hartie (PBT - paper based test) cat si pe computer (iBT - internet based test).