2017


A fost lansata competitia de granturi interne UPB GEX 2017.

Conform prevederilor pachetului de informații cu privire la competiția GEX2017, se pot înscrie toți cei care și-au obținut titlul de doctor începand cu anul 2010.

Toate documentele necesare:

Vă invităm să consultați îndrumarul pentru depunerea aplicațiilor utilizînd platforma electronică Easy Chair sau INDRUMAR DE DEPUNERE

Observațiile și propunerile Dumneavoastră le puteți transmite la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Informatii detaliate se mai gasesc aici

2015


Rezultate finale granturi UPB

ANUNT IMPORTANT

de prelungire a termenului de evaluare

Datorită problemelor tehnice de implementare a programului de evaluare on-line a granturilor interne de cercetare, termenul de finalizare a evaluăriii pentru etapa 1-on-line se prelungește până la 6.05.2016.

Vă mulțumim pentru înțelegere,

Conducerea UPB


Ca urmare a interesului manifestat de catre comunitatea academica din universitate privind Competia interna - „Granturi de Cercetare de Excelenta”, regasiti mai jos raspunsurile la cele mai frecvente intrebari referitoare la acest program, dupa cum urmeaza:

Informatii utile : Granturi de Cercetare de Excelenta

Ref:Organizarea competitiei interne de granturi


Intrebare nr. 1.
Imi permit sa va solicit urmatoarele lamuriri:
1. Taxele de participare la conferinte sunt considerate cheltuieli eligibile? Daca da, in ce capitol se incadreaza?
2. Taxele de publicare a articolelor in reviste pot fi considerate cheltuieli pentru diseminare?
3. Pot fi finantate deplasarile pentru participarea la grupuri de lucru in scop de informare-documentare organizate in institutii din strainatate?
4. Care sunt criteriile pe baza carora sunt alesi evaluatorii (expertii in domeniu) si cine face aceasta alegere (Rectorul, Senatul UPB, consiliile facultatilor...)?

Raspuns nr. 1.
1. Da, se incadreaza la capitolul Deplasari
2. Da.
3. Nu, numai participari la conferinte din strainatate.
4. Evaluatorii sunt alesi de fiecare facultate, prin Biroul Consiliului Profesoral, pe baza unor criterii unice stabilite la nivel de universitate, care vor fi facute publice pe site-ul universitatii. De asemenea, lista evaluatorilor va fi facuta public la terminarea competitiei. Evaluarea se face in sistem blind-review.

Intrebare nr. 2.
1. Sunt eligibile doar cheltuielile de deplasare sau si cele aferente taxelor de conferinta, cazare si diurna?
2. Sunt eligibile cheltuielile de informare reprezentand vizita de cercetare la o universitate partenera UPB cu laborator specializat pe tematica proiectului? Ma intereseaza in ideea in care, doresc validarea metodologiei pe care vreau sa o propun, aceasta validare urmand a fi efectuata in laboratorul celeilalte universitati.
3. Sunt admise, ca fiind eligibile, cheltuieli asociate conferintelor non-UE? Si aici ma refer explicit la conferinte din Statele Unite ale Americii sau Asia.
4. Conferintele vizate in cadrul proiectului sunt cele care presupun publicare ISI sau sunt considerate acceptate si cele care publica Scopus sau IEEE?

Raspuns nr. 2.
1. Toate cheltuielile ocazionate de deplasare, deci inclusiv taxele de participare, cazare, diurna, transport sunt eligibile.
2. Nu.
3. Da.
4. Sunt acceptate orice conferinte internationale care sunt relevante pentru tematica proiectului.

Intrebare nr. 3.
1. Taxa de participare la conferinte se incadreaza la cheltuieli de logistica? In pachetul de informatii scrie ca sunt cheltuieli eligibile de logistica, cum ar fi cheltuieli de diseminare, iar eu cred ca aici ar trebui incadrate taxele de participare.
(Daca va mai amintiti eu am spus ca nu pun nimic la logistica si ca vreau doar sa fac deplasari la conferinte..., dar in acest caz ar trebui taxele trecute aici?)
2. La cheltuieli de deplasare voi trece doar transport si diurna, iar cazarea sa o platesc din surse proprii (salariu). Trebuie sa scriu in proiect "surse proprii" sau doar suma totala alocata conferintei respective?
3. Durata proiectului este de 12 sau 18 luni?
4. Am trimis deja un abstract la o conferinta in Italia (cu publicare in reviste cotate ISI), dar la momentul respectiv nu am stiut de existenta acestei competitii si am trecut aknowledgement-ul meu de la proiectul PERFORM, pentru a fi luat in calcul la controlul care se va face peste 6 luni. Mai pot declara aceasta conferinta la GEX pentru a fi decontata, in caz ca propunerea va fi castigatoare?
5. Am gasit o conferinta la Istanbul (indexata ISI), la care trebuie sa trimit un abstract pana pe 10 ianuarie 2016. Asi dori sa o cuprind in proiect, deoarece este o conferinta de prestigiu, cum procedez? Nu trec niciun aknowledgement, pentru ca in momentul de fata nici nu stiu daca o sa castig sau...?

Raspuns nr. 3.
1. Taxa de participare se incadreaza la cheltuieli de deplasare, ocazionate de participarea la conferinte.
2. In buget trebuie trecute doar cheltuielile decontate din proiect. Daca nu aveti de gand sa decontati cazarea din proiect atunci, evident, nu e nevoie sa treceti aceasta cheltuiala in buget.
3. Durata proiectului este de 12 luni.
4. Da, cu conditia de a introduce si un acknowledgement pentru grantul UPB-GEX, iar conferinta sa fie in perioada de derulare a proiectului.
5. Deocamdata, nu puteti trece niciun acknowledgement pentru ca nu stiti daca veti castiga.